Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Dagda \ Jaunumi

Interaktīvs simulācijas seminārs "Kečupa saldskābais stāsts". - Dagda

28.09.2020

 INTERAKTĪVS SIMULĀCIJAS SEMINĀRS “Kečupa saldskābais stāsts. Gatavots Latvijā vai Ķīnā?”
 
 28.septembrī Daugavpils Būvniecības tehnikuma IPĪV “Dagda” ar pārtikas nozari saistītie topošie profesionāļi un citi interesenti piedalījās biedrības “Zaļā brīvība” organizētajā interaktīvā simulācijas seminārā “Kečupa saldskābais stāsts. Gatavots Latvijā vai Ķīnā?”
Biedrības “Zaļā brīvība” pārstāvis Valters Kinne  ar dažādām interaktīvām metodēm rosināja izglītojamos iepazīt kečupa tapšanas procesu. Video fragmenti par tomātu audzēšanu, novākšanu un pārstrādi ļāva labāk izprast razošanas ķēdi. Tika pētīta dažādu kečupu etiķešu informācija, kā arī tas, cik vērīgi mēs esam, izvēloties veikalā pārtiku.
Vairākkārt tika aktualizēts jautājums par pārtikas atkritumiem, izglītojamie iesaistījās diskusijā par to, kā samazināt pārtikas atkritumus un kā gudri iepirkties.
Izglītojamie veica arī testu par dažādiem ar pārtikas un atkritumu ražošanu saistītiem jautājumiem. Labāko rezultātu ieguvēji saņēma balvas – T krekliņus ar atgādinājumu: “Ar cieņu par pārtiku!”
Nodarbību noslēgumā katram kļuva skaidrs, ka patērētājdarbības un globalizācija ietekmē dabu un sociālo vidi un ka tikai no mums pašiem atkarīgs, kā mēs, nemitīgi ražojot gan pārtiku, gan atkritumus, ietekmēsim apkārtējo vidi.
 
Sagatavoja pedagogs karjeras konsultants Ārija Šumeiko

Fotogalerija

« atpakaļ